icon_manual_001

           

1: Registrer bruker her

Reservasjon av elsykkel er tilgjengelig for arbeidsplasser som er med som «Sykle, så klart partner». Ansatte hos «Sykle, så klart»-partnere kan opprette en profil ved å bruke godkjent e-postadresse(e-posten du benytter i jobbsammenheng). Ønsker du at også din arbeidsplass skal bli med på «Sykle, så klart» eller ønsker du å bli frivillig? Les mer om prosjektet her  og ta kontakt på hs@naturverforbundet!

2: Reserver en elsykkel

Logg inn på nettsiden og fortell oss når og hvor du vil hente en elsykkel. Reservasjon av elsykkel er tilgjengelig for arbeidsplasser som er med som «Sykle, så klart partner». Elsykler kan reserveres opp til en uke. Ønsker du at også din arbeidsplass skal bli med på «Sykle, så klart»? Les mer om prosjektet her og ta kontakt på hs@naturverforbundet!

3. Hent elsykkelen

Hent elsykkelen hos avtalt butikk innen åpningstidene til sykkelbutikken. Husk å ta med legitimasjon. Åpningstider finner du her

4. Ekstraustyr og sikkerhet

Du får med en lader, hjelm og en lås med sykkelen. Husk å bruke hjelm for din egen sikkerhet. Et av kriteriene for utlån er at du låser sykkelen og lar den stå innelåst på lukket område når det er praktisk mulig. Ta med inn display og lås batteri eller ta det med deg. Hvis det er minusgrader bør man ta batteri med seg inn. Husk å levere både lader, hjelm og lås tilbake.

5. Du kan sykle hele reserveringsperioden

Kos deg med opp til en ukes elsykkelopplevelse. Du er ansvarlig for sykkelen i hele utlånsperioden.

6. Uhell eller problemer?

Dersom du opplever tyveri, skader eller noe annet: Ta kontakt med butikken du har lånt sykkelen fra, så fort som mulig. Kontaktinformasjon finner du her

7. Lever elsykkelen tilbake igjen

Lever elsykkelen tilbake igjen i god tid til innen din reservasjonstid går ut. Husk at det kanskje er en hyggelig kollega som skal hente sykkelen etter deg. Husk også å levere tilbake lader, batteri, hjelm og lås, slik at både kollega og sykkel vil være sikre også i neste utlånsperiode.

 

Brukertips:

Hvor er elsyklene og når kan jeg hente dem?

Elsyklene er utplassert hos sykkelbutikker som selger de samme syklene. Fordelen med dette er at de kjenner syklene veldig godt, og dersom du ønsker å bli heltidssyklist, vet du allerede hvor du kan finne gode sykler. Elsyklene må hentes på rett butikk innenfor butikkens åpningstid. Oversikt over elsykler og butikker finner du her 

Hvem kan låne elsyklene?

Din arbeidsplass må være «Sykle, så klart»-partner for at du skal kunne låne en elsykkel. Din arbeidsplass vil dermed gi deg mer informasjon om innlogging. Ønsker du at din arbeidsplass skal bli partner i «Sykle, så klart»? Les mer her. Det er også mulig å låne sykler for samarbeidspartnere og andre frivillige som bidrar i «Sykle, så klart». Ta kontakt med Holger på tlf 95 86 00 50 eller e-post: hs@naturvernforbundet.no, dersom du ønsker å prøve elsykkel gjennom din arbeidsplass eller som frivillig.

Hvor lenge og hvor mange ganger kan jeg låne en elsykkel?

Du kan låne elsykkel i opp til ei uke. Det er lagt en begrensning på hvor mange ganger man kan låne en elsykkel. Dette er fordi at vi ønsker at flest mulig skal få mulighet til å låne en el-sykkel over ei uke. Arbeidsplassen skal ha lagt ut denne informasjonen på deres nettsider. Dersom du er usikker kan du kontakte din arbeidsplass eller Moveabout.

Sjekk at elsykkelen er i god stand

Vi ber om at du sammen med personen i butikken raskt går igjennom elsykkelen for å sjekke at den er i forskriftsmessig stand.

Lever elsykkelen i tide (eller tidligere)

For å sikre at den neste personen får elsykkelen som forventet, skal elsykkelen leveres tilbake til riktig tid eller aller helst enda tidligere. Den viktigste grunnen er at den neste personen kan være en god kollega eller en fremtidig venn. I tillegg bør det nevnes at du kan bli krevd erstatning for forsinket eller manglende levering. Se vilkårene.

Rapportering av problemer med sykkelen er tyveri

Problemer med sykkelen eller tyveri skal rapporteres til sykkelbutikken du lånte sykkelen av og så fort som overhodet mulig. Kontaktinformasjon finner du her 

Husk lader, hjelm og lås

Husk at du må levere tilbake også lader, hjelm og lås. Slik at neste prøvesykling blir sikker både for syklist og sykkel.

Tips til sikkerhet

Lås sykkelen fast i noe solid i nærheten og aller helst på et lukket og låst område. Ta med display og lås fast eller ta med inn batteriet. I kaldt vær bør alltid batteriet tas med inn. 

Hold elsykkelen ren og pen

Sykkelbutikken vedlikeholder elsyklene, men butikkene låner ut elsyklene gratis og blir sikkert glade om du vasker sykkelen.

Komplette vilkår finner du her